1. Verzending €1,95 NL / €2,95 BE
  2. Volgens de laatste (festival)trends
  3. Verpakt als cadeautje

Verzorging van sieraden

Verzorging en onderhoud van sieraden

Om lang plezier van je sieraden te hebben, dien je er goede zorg voor te dragen. Op deze pagina geven we je een aantal tips & tricks om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden.

Verzorging van sieraden – tips & tricks

​​- Door parfum, haarlak en bodylotion 15 tot 30 minuten in te laten trekken voordat je sieraden omdoet, blijven ze langer mooi. Bepaalde stoffen in deze middelen kunnen sieraden aantasten.

- Als je gaat sporten, douchen of slapen is het verstandig om je sieraden af te doen. Transpiratie en vocht, hebben geen goede invloed op sieraden. Sieraden van edelmetaal kunnen hier wel tegen, maar deze kunnen na verloop van tijd zwart worden. Door middel van een zilverpoetsdoek is dit eenvoudig op te poetsen.

- Berg het sieraad goed op, als je het sieraad niet om hebt. Bij voorkeur op een donkere, droge plaats.

- Laat sieraden met edelstenen niet in de felle zon liggen, want deze kunnen hierdoor verkleuren.

- Door sieraden pas om te doen als je bent aangekleed, voorkom je dat je blijft haken aan een kledingstuk.

​- Bewaar je sieraden met de sluiting dicht of hang ze op aan een haakje. Dit voorkomt dat ze in de war raken en de sieraden elkaar beschadigen.


Waarom verkleuren mijn sieraden?

​Dit komt doordat het sieraad niet gemaakt is van edelmetaal zoals bijvoorbeeld 925 sterling zilver, goud, rhodium of platina.

Sieraden zijn vaak voorzien van een plating. Dit kan zijn van goud, zilver of rosé goud. Afhankelijk van hoe sterk deze laag is, zal het sieraad langer mooi blijven. Onder deze plating zit veelal een andere metaalsoort welke onedel is (geen goud, zilver, rhodium of platina). Deze metaalsoort kan wanneer de plating versleten is, reageren op vocht en de PH-waarde (zuurgraad) van de huid.

Hoe lang een plating meegaat en wanneer het sieraad zal verkleuren, valt niet te zeggen. Dit heeft te maken met de reactie van het metaal op de zuurgraad (PH-waarde) van de huid. Bij de één zal de zuurgraad materiaal sneller aantasten dan bij de ander.

Wil je er zeker van zijn dat je lang plezier hebt van een sieraad? Dan raden wij je aan om voor een sieraad van edelmetaal, zoals 925 sterling zilver te gaan.